2021. március 11. Egy évvel a világvége selfie után

2021. március 11.

Egy éve még fals reményekkel megtartottuk az utolsó kontakt óránkat este a Rabbiképzőn. A Jóisten tudja miért lőttem egy selfie-t. Egy éve még volt az eredeti Index és a bejegyzésemet a blog.hu, a Blogtár címlapra tette és sokan olvasták. A mérleg serpenyőjében a jó dolgok között itt van, hogy mind élünk. Nem vagyunk érintetlenek. A ragály körbevesz, és nő nő a betegek és a halottak névsora, akikkel valaha is közvetlen vagy közvetett kapcsolatban álltam. Emberek akik aggódnak, emberek akik szoronganak, emberek akik gyászolnak. Nincs nap, hogy nincs kinek a gyógyulásáért fordulnunk az Örökkévalóhoz. Gondoljunk rájuk és tanuljunk továbbra is a digitális tanrendben. Jövő hét hétfőn az órák persze elmaradnak, de kedd már tanítási nap. Vigyázzatok magatokra!

 

Gádor Gyuri  – és további 16 ember társaságában, itt: 

Budapest University of Jewish Studies

2020. március 11. Budapest

Láthatóság: Ismerőseid és a megjelöltek ismerősei

 

Világvége selfie a Rabbiképzőn. Utolsó tanítási óránk az Egyetemen. Éjféltől zárva vagyunk két hétig. A 6. és a 7. szigorlati tételt töltse le és olvassa el mindenki az évfolyamból a következő két hétben. Akinek kérdése van, írja meg és szükség szerint konzultálhatunk is. Megtanuljuk együtt mit jelent a távoktatás, a távmunka. Életünk a különleges jogrend korszakában remélhetőleg nem tart sokáig, és ezt is túléljük. Rossz emlék lesz. Lehet, hogy az alkoholos kézfertőtlenítő kifogyott, de pálinkából még legyűrhetetlen készletekkel rendelkezünk, és amíg van lekvár a spájzban még főzhetünk is.

Ez egy új helyzet, és az ellenség a migránsoknál is láthatatlanabb. A kormány iránti bizalom pedig a béka segge alatt van, pedig várjuk, hogy segítsenek rajtunk, ha majd a saját bőrünkön érezzük. A kórházi fertőzésben még könnyebb hinnem, mint abban, hogy az egészségügyünk megbirkózik egy világjárvány helyi démonjával. A korona vírus is kérjen időpontot, majd cipelje magával a gyógyszereit, a wc papírt és a szappant a kórházi szobájába. A vírus segge alá pedig egy méretarányos deszkát is vigyen tartalékba, mert ha eltörik, az akkor lesz kicserélve, ha ezt önerőből megoldja. Én aztán tanúsíthatom.

A bizonytalanság nem erősebb nálunk. A vizsgaidőszak egy jövőbeni biztosan bekövetkező esemény.