Az álmok valóra válnak

Az álmok valóra válnak

 

Álmában fülei selymesek hegyesek voltak. Hasítják a levegőt miközben vonul a Baromfi Birodalom bokrai között. Nem tépett karfiolként ülnek a kobakján. A szájában a legnagyobb egér szürkéllik, amelyik valaha belépett az udvarba, hogy megdézsmálja a tyúkok takarmányát. Született tojás tolvaj, hatalmas fogakkal, karmos mellső lábakkal. Csak arra termett itt, hogy kigurítsa és összetörje a frissen tojt utódokat. Még meleg héjuk roppanásától lenne hangos a birodalom.

Azonban Ő, a Birkózófülű Nagymacska megakadályozta ezt a tragédiát. Az orrán piros cseppek gyöngyöznek, ahol az egér megharapta a viadal közben. Bundáján dermedt patakokban mégis az egér vére csomósodik. A kakasok meghajtják taréjukat is. Zavartan pengetik sarkantyúikat számos feleségük előtt. A tyúkok körbe-körbe járják őket nyakukat tekergetve, hogy oldalt ülő guvadt szemüket jobbról is, balról is rájuk meresszék.

Erre sem voltál képes? - kotkodácsolják. Csőrük széléről repked a nedves kukoricadara. Nagy és erős a csőröd! Félelmetesek a karmaid. Kitárt szárnyaiddal vihart kavarsz. Tarajod árnyékvilágba borítja még a rókákat is. Egy egérrel sem bírsz el közben? Pörkölt szaftnak is kevés vagy!

A macskának kell elvégeznie a te munkádat is? Talán a cirmossal kéne összebújnom, hogy olyan tojásból keljenek ki a csibéim, akik nemcsak körbe fossák az udvart. Hátha elcsúsznak rajta az egerek.

Az a szerencséd, hogy a Birkózófülű is igazi tojó. Ezért nem szökken tojáshéjba a szerelmünk!

Micsoda pancser. Kot-kot-kot kotkodács.

Legszebb kakasunk az első az egyenlők között ahogy hajnalban kukorékolja a nyakát tornáztatja, a mellkasát dülleszti. Most béreljen fel egy szakácsot vagy hívjon válóperes ügyvédet? Egyáltalán, milyen sorrendben? Ki megy a levesbe?

Birkózófülű peckesen lépked tovább az álmában. Maga mögött hagyja a perlekedést. Egyenest a gazda, az emberek elé lép. Diadalittas nyávogásától a kutyák is megremegnek. A lábaik elé veti zsákmányát. Egyetek, ha kívánjátok. Tudom, hogy erre vágytok már régóta. A tiétek.

Ágnes lehajol, felkapja Birkózófülűt az ölében ringatja simogatja. Kiküldi az összes többi macskát és kutyát a konyhából és egy hatalmas tál gőzölgő sült májat tesz a földre, egy mély tányérban túrót tejföllel. Egy másikban langyos tejet. Jó étvágyat kiscicám, mondja Ágnes.

Hát ti? Nem is esztek? Ezért küzdöttem meg az egérkirállyal? Dehogynem, mondja Erik bácsi és már a serpenyőben süti, forgatja sóban-borsban a fokhagymás egér flekkent.

Az illat megtölti Birkózófülű orrát.

Álmában mosolyog - a lazacos pitéből majd később kérek, elteltem az étellel. Esetleg egy kis hátvakarást, és még feljebb a tarkómnál, a fülem tövénél. Simogat a nap. Alszom még egy órácskát. Megérdemlem. Az álmok valóra válnak. Ezt minden macska tudja jól.