Az őrizetben lévő emberek támadtak először. Ugye hihető.

Ceaușescu közvetlenül a bukása előtt mondott olyan beszédet, mint Lukasenka minap délelőtt.

Régi zsidó vicc, hogy a kommunista rendszerben Nagyváradon az öreg Kohnescu mindennap elmegy az újságoshoz és vesz az összes napilapból egyet-egyet, megnézi a címlapot és eldobja. Egy nap nem bírja tovább az újságárus elvtárs és megkérdezi kedves törzsvásárlóját – Mondja Kohnescu elvtárs minek veszi meg ezeket az újságokat, ha rögtön el is dobja őket? A halálozási rovatot nézem, mondja Kohnescu. Hiszen a halálozási rovat az újság végén van válaszolja az újságárus elvtárs. Oda sem nézett!

Az a halálhír, amit én keresek, az biztosan címlapra kerül mondja rezignáltan Kohnescu és elcsoszog.

Van kedvetek játszani? Nem baj, ha nem. Fehérorosz helyett mondjunk magyart, Minszk helyett írjunk Budapestet. Lukasenka helyett pedig OVI-t. Mennyire életszerű a kép?

„ Lukasenka egy minszki gyárban tartott beszédet, ahová helikopterrel szállították, hogy elkerülje a főváros utcáin ellene tüntető tömeget.

Orbán Viktor egy budapesti gyárban tartott beszédet, ahová helikopterrel szállították, hogy elkerülje a főváros utcáin ellene tüntető tömeget.

„ Az elnök a munkások előtt elismerte, hogy a korábban letartóztatott tüntetőket bántalmazhatták a rendőrök, de azt mondta, hogy az őrizetben lévő emberek támadtak először. A beszámoló szerint ekkor kezdték el kifütyülni Lukasenkát.

A miniszterelnök a munkások előtt elismerte, hogy a korábban letartóztatott tüntetőket bántalmazhatták a rendőrök, de azt mondta, hogy az őrizetben lévő emberek támadtak először. A beszámoló szerint ekkor kezdték el kifütyülni Orbánt.

„ A munkásokból álló tömeg, akikről az elnök valószínűleg azt feltételezte, hogy legelkötelezettebb hívei, megállás nélkül azt skandálták, hogy

Mondjon le!

Lukasenka ezután azt mondta, lehet kiabálni, majd zaklatottan elviharzott.”

A munkásokból álló tömeg, akikről a miniszterelnök valószínűleg azt feltételezte, hogy legelkötelezettebb hívei, megállás nélkül azt skandálták, hogy

Mondjon le!

Orbán Viktor ezután azt mondta, lehet kiabálni, majd zaklatottan elviharzott. 

Eltelt újabb nap. Már Merkel és Putyin is beszélt egymással telefonon. Ez fontos részletkérdés.

Tűkön ülök. A Lánchidat piros és fehér fénnyel festették meg a szolidaritás nevében.

Tűkön ülök. Mi lesz holnap?

 

 Az idézetek forrása a 444.hu cikke