Csomagoljuk májkrémbe a gyógyszert

Gyógyszerész ismerősünk van-e? Bori és Sári vizsláinknak az állatorvos Spiropent nevű gyógyszert írt fel 0,02 mg kiszerelésben, jó ideje szedik és segít. Ez ember gyógyszer is, és kezd HIÁNYCIKK lenni, meg fogják SZÜNTETNI a forgalmazását. Ez a stabil gyógyszere az öreglányoknak. Jó lenne, ha még néhány dobozzal ki tudnánk váltani nekik... Macera amúgy az állatorvosi recept beváltása, mert egyes gyógyszerészek, akik igazán bizalmatlanok képesek felhívni az állatkórházat, hogy csekkolják a kutya nevét, a gazdi nevét, azt, hogy ki veszi át a gyógyszert és tényleg nem kamu recept-e. A bibi ott kezdődik, hogy rosszul olvassák a kutya nevét, az állatorvos nevét. A receptet Ági vagy én váltjuk be, a kutyáink pedig váltakozva Ági anyukája nevén vagy Ági nevén vannak a kórházban regisztrálva. Több kutyánk is volt, és van is. A kórház néhai kutyáinkat is nyilvántartja. Elképzelem amikor válogatnak a többi helyben kezelt kutyánk nevéből is, az örök vadászmezőkről: Alex, Panka, Rozi, Barna, Betti, Maci, Marci, Buksi. Még a fotelben tartás nyers csirkelábát rágcsálja Szőke, Trevinnyó, Lizi, Gizi, Sámuel. Szóval nem szívesen kockáztatnánk egy gyógyszer átállást, természetesen receptre vásárolnánk gyógyszert. A vizslák pedig májkrémben fogyasztják és nem fecskendővel. A töpörtyűbe nehéz lenne belenyomni a tablettát. Tehát, kinek a Gyógyszertárában és hol van még ipari mennyiségben SPIROPENT? 
Utóirat: Bori és Sári a köhögésükre szedik ezt a gyógyszert. Mint megtudtuk a bringások és a gyúrósok arra használják ezt a szert, hogy szálkásítsák az izmaikat. Ugyan ma is gondoltam a fogyókúrára, de elfog a röhögő görcs, ha ezzel szembesítene egy patikus: Tuti Gádor úr, hogy a kutyájuk szedi? Nem maga nyalja be, hogy a bicepszét növelje? A hasát kockásítja?

UPDATE: köszönjük a rengeteg segítséget, ötletet. Sok forrásból, sok segítséggel sikerült elfekvő utolsó doboz gyógyszereket kiváltanunk recept ellenében Budapesten és vidéken. A gyógyszer már nem is rendelhető. Nincs helyettesítő gyógyszere sem. 14 éves anyókák már a vizsláink. Nyáron kevesebbet, télen sokkal többet köhögnek. A következő télre elvben van már elég gyógyszerük. Érdekes volt átélnünk, hogy milyen sokan, milyen konkrét segítséget nyújtottak. Mit jelent egy hálózat ereje. Milyen patikáról patikára haladni. Remélem sosem kell megismernünk, hogy ugyanezt kétlábú családtagjainkért is megtegyük.